2021-12-21 10:55:50• hírek • Szatmár.ro

Ötvennyolc nagycsoportos kapott mesekönyvet a Rákóczi Szövetségtől a református óvodában

Közel ezer mesekönyvet ajándékoz ezekben a napokban a Rákóczi Szövetség a megye azon nagycsoportos óvodásai számára, akik magyar tagozaton tanultak az óvodai évek alatt és magyar iskolában tervezik folytatni tanulmányaikat.

A mesekönyv-program a szövetség a karácsonyi ünnepkörhöz kötődő akciója, mely révén idén Forgács Ildikó és Dózsa Tamás Egy kis csízió című mesekönyvét és egy tábla csokit kapnak a nagycsoportos óvodások, megyénkben összesen 960-an.

Hétfőn a Református Gimnázium tagóvodájának közel 60 nagycsoportosa kapott ilyen ajándékot, melyet Gnándt Zoltán, a szövetség megyei alelnöke és Póti Eduárd iskolázgató adtak át.



Ez alkalomra az óvodások egy kis karácsonyi műsorral is készültek, a vendégek nagy örömére. A verses-zenés, ünnepi összeállítást követően Gnándt Zoltán elmondta, a Rákóczi Szövetség egy olyan szervezet, amelynek programjai a magyar közösségek érdekeit szolgálják, így a mesekönyv-program is, amely szerves része annak a folyamatnak, mely a Rákóczi Szövetség Szatmár megyei szervezetének megalapítása óta vette kezdetét. Azzal, hogy Szatmárt is sikerült rákapcsolni a szervezet véráramára, számos lehetőség nyílt meg az itt élő magyar közösség előtt.

„Én nagyon örülök annak, hogy a szüleitek úgy döntöttek, magyar óvodába íratnak benneteket és annak pedig szintén, hogy magyar iskolában szeretnétek folytatni tanulmányaitokat. A Rákóczi Szövetség, melyet magam is képviselek, ezt igyekszik is díjazni, ezért is jutalmaz most benneteket ezekkel a szép mesekönyvekkel, de abban is biztos vagyok, hogy ősszel, tanévkezdés előtt egy-egy szép iskolatáskát is fogtok kapni, amelyet meg lehet majd tölteni könyvekkel-füzetekkel” – fogalmazott a szövetség megyei szervezetének alelnöke.



Póti Eduárd iskolaigazgató elmondta, szintén nagyon örül, hogy idén is ilyen sok nagycsoportost van lehetőség megajándékozni a Rákóczi Szövetség mesekönyv-programjának keretében, majd hozzátette csak gratulálni tud ahhoz, hogy a Református Gimnázium tagóvodájából idén is közel 60 gyerek készül magyar iskolába, és bízik benne, hogy az elkövetkező években sem fog csökkenni ez a szám.  













Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: